Михаил Константинов пък коментира, че оОсновните кукли на сцената са

...
 Михаил Константинов пък коментира, че оОсновните кукли на сцената са
Коментари Харесай

Колко ще ни струва новата война в Близкия изток? Банкер заговори за икономическа криза

 Михаил Константинов пък разяснява, че оОсновните кукли на сцената са Иран и Израел, а откъм гърба стоят два титана

Икономическите последствия от войната сред Иран и Израел ще бъдат измерени от една страна с евентуалните опустошения, само че ще има и нарушение на комерсиалните вериги за доставка, които минават в региона на Персийския залив. Това сподели в “Събуди се “ по Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян. 

„ Този спор ще бъде един мотив за още по-бърза консолидация на западния свят, към който и ние принадлежим - с проекти за реиндустриализация, съкращаване веригите за доставка, произвеждане на отбранителни системи против тези дронове и балистични ракети. Тоест влизаме в един по-напрегнат интервал, само че парадоксално той може да докара и до по-бърз промишлен и стопански напредък “, разяснява той.

По думите му " войните подтикват софтуерното развиване ". " Имахме един интервал, в който мислехме, че светът е подреден един път и вечно...през 90-те години. Ами не, не е. И ще би трябвало, за жалост, да си застанем зад метода на живот, който по никакъв начин не е неприятен, може би е най-хубавият в света, само че ще би трябвало да го защитим ", акцентира Хампарцумян. 

В същото време военният анализатор Юрий Подолка разяснява в своя Телеграм канал, че управляващите в Киев са недоволни от въздушните удари по Израел,тъй като цялостен милиард $ е бил пропилян за отблъскване на щурма. 

Между другото в Израел към този момент пресметнаха, че са изгубили за отражение на офанзивите от Иран милиард $, написа той.

Чудя се в този момент кой ще получи по-малко ракети, откакто са изхарчени толкоз пари. Това е удар и по президента на Украйна Володимир Зелнски, разяснява Подоляка. 

В същото време математикът проф. Михаил Константинов сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, че главните кукли на сцената са Иран и Израел, а откъм гърба стоят два титана, които ги ръководят.

" Съединени американски щати, Русия, Китай и главните двама съперници - Иран и Израел, които са начело на сцената. Това са главните кукли, а откъм гърба стоят два титана, които ги ръководят ", изясни той.

" Има известна бутафорност. Ако желаете мога да ви изтъквам Швейк. Швейк споделя по този начин: " От начало войната си вървеше обикновено, само че след това се намесиха хората от генералния щаб и всичко се обърка ", сподели Константинов.

Той добави, че изключително за иранския народ това е било значимо, тъй като " иранците са горда нация ".

" Фактът е, че резултатът от това нещо е в минус на Украйна. Отново украинският спор е разфокусиран ", добави той.

По думите му международното внимание към този момент е ориентирано към Близкия изток.

" Според мен Съединени американски щати не желаят да оказват помощ доста на Украйна. Това е въобще цирк ", сподели Константинов. 

Големият състезател, който стои зад кулисите е Китай, акцентира той.

„ Има съществени стопански ползи в Иран, тъй че, тези две сили Руси и Китай, може да се окажат не по-малко значими от тези, които са сега начело на сцената ", разяснява професорът. 

Той добави, че сега се следи една " извънредно комплицирана плетеница от ползи, конфликти и в последна сметка от неясноти ". Той прикани да се проучват нещата в целокупност.

„ " Какво ще се случи, ето това тук е въпросът. Всичко зависи от дейностите на Нетаняху. Дали ще дава отговор. Съединени американски щати бяха безапелационни, че не желаят. И забележете това, което стана нощес във военния съвет в Израел. Упълномощиха единствено трима дали да има отговор на иранската офанзива. Не е единствено Нетаняху ", сподели пък Мохамед Халаф.

Според него Съединени американски щати не биха подкрепили ескалация на протичащото се.

" 99% от дроновете и ракетите са свалени още преди да стигнат до Израел. Американските и английски военни в района, които бяха изпратени бързо в последните дни, интензивно работиха и смъкнаха всички дронове и ракети ".

" Иран още от нощес споделиха, че растоянието изисква седем часа, с цел да стигнат до Израел. Няма такова разбиране във войните да определиш времето, в което ще стигнат ракетите ".

Мохамед Халаф сподели, че " изненада няма ".

" Има доста мнения в последните часове от най-различни анализатори, военни споделиха, че това е един спектакъл, който беше разигран сред Съединени американски щати и Иран ".

Той сподели, че Израел през последните дни е трансформирал разпоредбите на играта с Иран.

" Започва да нападна военните водачи в Сирия и Ливан ", добави Халеф. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР